Ciasta

Minimalne zamówienie jednego rodzaju ciasta to 3 kawałki o wymiarach około 10 x 20 cm.

Przyjmujemy też mniejsze zamówienia na weekend. Aby uzyskać więcej informacji, zadzwoń: 667 823 423 lub napisz do nas: cukiernia@florentynka.pl

  • Deser owocowy

    Biszkopt nasączony ponczem, przełożony bitą śmietaną z kawałkami brzoskwiń. Na górze galaretka o smaku truskawkowym.

  • Deser toffi

    Biszkopt czekoladowy nasączony ponczem, przełożony bitą śmietaną o smaku toffi, posypany kawą.

  • Deser czekoladowy

    Biszkopt czekoladowy nasączony ponczem, przełożony bitą śmietaną o smaku czekoladowym, całość polana deserową czekoladą.

  • Biedronka

    Biszkopt nasączony ponczem, przełożony lekkim kremem budyniowym. Całość wykończona dekoracyjnym żelem.

  • Rafaello


    Kruche krakersy przełożone lekkim kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi.

  • Sernik Izaura

    Sernik na cieście czekoladowym. Całość polana deserową czekoladą i posypana wiórkami kokosowymi.

  • Sernik królewski

    Puszysty sernik z kawałkami brzoskwiń zamknięty w kruchym cieście, posypany cukrem pudrem.

  • Sernik wiedeński

    Puszysty sernik z kawałkami brzoskwiń na kruchym cieście, polany deserową czekoladą.

  • Strucla makowa

    Masa makowa z bakaliami: rodzynki, suszone śliwki, migdały, zawinięta w ciasto drożdzowe. Całość polana lukrem.

  • Szarlotka

    Prażone jabłka z dodatkiem cynamonu zamknięte w kruchym cieście, posypane cukrem pudrem.

    Ciasto doskonale smakuje podane na ciepło, z dodatkiem bitej śmietany.

  • Jabłecznik z masą karmelową

    Prażone jabłka na kruchym cieście, polane masą karmelową z płatkami migdałów i słonecznikiem.

  • Fale Dunaju

    Ciemne i jasne ciasto z kawałkami jabłek, na wierzchu lekki krem budyniowy, całość polana deserową czekoladą.

  • Karpatka

    Ciasto parzone przekładane delikatnym kremem budyniowym, całość posypana cukrem pudrem.

  • Orzechowiec

    Ciasto miodowe przełożone lekkim kremem budyniowym, całość posmarowana dżemem z czarnej porzeczki i polana miodową masą z orzechami włoskimi.

  • Pijak

    Biszkopty tradycyjny oraz z makiem i wiórkami kokosowymi, nasączone alkoholowym ponczem, przełożone lekkim kremem budyniowym, polane deserową czekoladą.

  • Węgierskie

    Ciasto czekoladowe nasączone ponczem, przełożone kremem czekoladowym z alkoholem i wiśniami, całość polana deserową czekoladą.

  • Babka waniliowa

    Tradycyjna babka ucierana o smaku waniliowym. Na życzenie możemy przygotować babkę czekoladowo-waniliową.

  • Babka cytrynowa

    Tradycyjna cytrynowa babka ucierana, oblana słodkim lukrem.

  • Kakes

    Tradycyjny keks z bakaliami, oblany białą czekoladą.